Massief parket

Bij massief parket is de parket vervaardigd uit één laag massief hout. “Massief” klinkt bij vele mensen nog steeds als “kwaliteit” in de oren. Dit is echter niet meer altijd zo.

Massief parket is minder stabiel:

De werking van het hout is bij massief parket groter dan bij samengesteld parket. Zo zetten de planken uit in de zomer en krimpen ze in de winter. Hierdoor kan de vloer in de winter kieren tussen de planken krijgen en in de zomer kunnen de planken soms bol gaan staan door het zetten van het hout.

Vooral voor de plankenvloeren wordt er tegenwoordig bijna uitsluitend gewerkt met samengestelde parketvloeren. De massieve parketplanken zijn niet geschikt om rechtstreeks op de chape te plaatsen met vloerverwarming. Dit kan wel met samengesteld parket… deze zijn veel stabieler door hun opbouw met een dragende verlijmde houtsoort. Meer info omtrent samengesteld parket vind je hier

Kan je massief parket vaker opschuren?

Dit is vaak een misvatting. Voor de planken met tand-groef kan er sowieso maar geschuurd worden tot aan de tand. Dit is vaak voor massief en samengesteld parket hetzelfde, aangezien de toplaag van een samengesteld parket ook uit massief hout bestaat.

Voor de traditionele vloeren met onderparket + bovenparket geld dit wel. Hier wordt er gewerkt met hout van 10 mm dikte dat bovenop onderparket gelegd wordt. Dit is een stabiele manier om bredere massieve planken te plaatsen (ook geschikt voor vloerverwarming). Deze planken van 10 mm dikte worden verlijmd en vernageld en zijn zonder tand-groef. Hierdoor is dit een heel duurzaam parket!

Van Looveren Parket - visgraat massieve eik

 • Bel ons

  Wij zijn bereikbaar op werkdagen van 8u30 tot 17u

   

 • Bezoek ons

  Onze toonzaal is enkel open op afspraak. Dit kan ook op een avond of op zaterdag. Wij ontvangen u met plezier en met een duidelijke uitleg over de verschillende mogelijkheden voor een parketvloer.

 • Mail ons

  Een vraag, een opmerking of een offerte? Stuur ons gerust een email en wij beantwoorden deze met veel plezier.