Samengesteld parket

Samengesteld parket bestaat uit 3 of meerdere lagen hout die haaks op elkaar geplaatst zijn. De toplaag is van hardhout en is minstens 2 mm dik. De lagen daaronder zijn verlijmde houtproducten die haaks op elkaar zijn verlijmd. Deze onderlaag bestaat meestal uit multiplex van populier- of berkenhout maar soms ook hdf of andere.

Samengesteld parket op vloerverwarming:

Samengesteld parket heeft dezelfde warmte en uitstraling als massief hout. De toplaag bestaat uit echt massief hout en is 2 tot 6 mm dik. Uw vloer ziet er dus uit als massief parket, en voelt ook zo aan. Maar dankzij de speciale opbouw is een samengesteld parket veel stabieler en perfect te combineren met vloerverwarming.

Samengesteld parket opschuren:

Hét grote voordeel van een parketvloer is dat deze opgeschuurd kan worden. Indien bijvoorbeeld na 15 jaar de kleur van uw parket niet meer in de mode is. Of als je afwerklaag schade heeft opgelopen door het jarenlange gebruik, kan je uw parketvloer afschuren.

Indien je parketvloer mooi vlak ligt moet je rekenen dat je een goede halve millimeter afschuurd om terug op het blote hout te komen. Kies je dus voor een parket met 4 mm toplaag, kan deze nog gemakkelijk 4 à 5 keer geschuurd worden.

Van Looveren Parket - Samengesteld parket - Kalmthout

 • Bel ons

  Wij zijn bereikbaar op werkdagen van 8u30 tot 17u

   

 • Bezoek ons

  Onze toonzaal is enkel open op afspraak. Dit kan ook op een avond of op zaterdag. Wij ontvangen u met plezier en met een duidelijke uitleg over de verschillende mogelijkheden voor een parketvloer.

 • Mail ons

  Een vraag, een opmerking of een offerte? Stuur ons gerust een email en wij beantwoorden deze met veel plezier.