14 January 2021

Wees goed voorbereid! Onze tips en adviezen …

Vele mensen bouwen een huis zonder enige ervaring in de bouwsector. Ze kiezen enkele aannemers om werken uit te voeren, doen zelf wat ze kunnen en coördineren het hele gegeven. Wat er juist wanneer moet gebeuren is niet altijd eenvoudig en hier worden dan ook veel fouten gemaakt, die zorgen voor een grote frustratie bij de bouwheer en aannemer.

Parket verlijmen - Van Looveren Parket

Onze tips : 

  • Hou rekening met de droogtijd van de chape. Dit is gemiddeld 3 maanden. In ideale omstandigheden kan dit iets sneller. Laat uw bouw voldoende ventileren door alle ramen open te zetten wanneer mogelijk.
  • Bespreek heel goed met je chapper de pas van de verschillende vloeren. Maak indien mogelijk een plan dat aangeeft waar welke pas moet komen, zo kunnen nadien alle vloeren op hetzelfde niveau op elkaar aansluiten.
  • Uw vloerverwarming moet gedraaid hebben vooraleer we parket kunnen plaatsen. Overleg goed met je loodgieter dat hij deze op tijd kan opstarten. Aanvragen bij Fluvius voor de aansluiting duren soms langer dan verwacht.
  • Zorg voor een aangenaam klimaat in uw bouw wanneer de parketeur komt. Ideaal is een temperatuur rond 16-18 graden. Zonder verwarming kunnen we in de winter geen parket plaatsen of afwerken.
  • Schilderen voor de parketwerken is mogelijk. Maar de eindlaag op de muren wordt best pas gezet na de plaatsing van de parket en de plinten.
  • Probeer te zorgen dat je oprit klaar is of toch verhard ligt met steenpuin. Parket plaatsen gebeurt in de afwerkingsfase en dit is onmogelijk met modder voor de deur.
  • Een toilet is een minimum aan luxe voor werkmannen. Indien deze in de bouw niet aanwezig is, probeer dan een mobiel toilet te voorzien. Een koffie is dan weer echte luxe, maar dit maakt het wel extra leuk  🙂