Visgraat parket is helemaal terug

De populariteit van het visgraat motief is enorm gestegen de laatste jaren. Het speelse karakter van de vloer vind zijn weg naar zowel klassieke als moderne woningen.

Een visgraat parket wordt bijna altijd ter plaatse geschuurd en afgewerkt. Dit is nog steeds een job die weinig vakmensen ├ęcht goed kunnen en wij blijven hiervan onze specialiteit maken! Tegenwoordig zijn echter vooraf afgewerkte en verouderde visgraten ook populair. Ze geven een verweerde en verouderde look aan deze tijdloze klassieker.

Visgraat afwerking aan de zijkant

Tegenwoordig wordt visgraat meestal geplaatst tot onder de plint. Dit geeft een strakker uitzicht van deze motiefvloer. Kies je toch liever voor een klassiekere visgraat parket, dan kan er aan de zijkanten gewerkt worden met een boord of dubbele boord.

Visgraat op vloerverwarming

Visgraat parket is uitstekend te leggen op een dekvloer met vloerverwarming. Enkele zaken waar je rekening mee moet houden bij het plaatsen van visgraat parket op vloerverwarming:

 • Massieve visgraat wordt best geplaatst op een onderparket. Voor een visgraat van 6*30cm of kleiner kan dit eventueel ook zonder.
 • De chape die over de verwarmingsbuizen wordt aangebracht moet ten minste 30mm dik zijn.
 • Het restvocht in de chape mag bij plaatsing nog mag maximaal 2% zijn bij cementgebonden dekvloeren en 0.3% bij anhydrietgebonden ondervloeren.
 • Temperatuurschommelingen moeten tot een minimum beperkt worden. Probeer te zorgen voor een constante dag- en nachtinstellingen van uw thermostaat.

Het blijft, zoals bij elke parketvloer, belangrijk om de luchtvochtigheid in het oog te houden. Zorg ervoor dat uw lucht niet te droog wordt in huis of uw parket zal spleten of scheuren kunnen vertonen. De relatieve luchtvochtigheid moet tussen de 45% en 60% gehouden worden

 

Van Looveren Parket - verouderde visgraat - woning Meise

 • Bel ons

  Van maandag tot vrijdag tussen 9u en 18u.

  Zaterdag tussen 10u en 17u.

 • Bezoek ons

  Bezoek onze vernieuwde showroom op zaterdag van 10-17u of tijdens de week op afspraak.
  Wij ontvangen u met plezier en met een duidelijke uitleg over de verschillende mogelijkheden voor een parketvloer.

 • Mail ons

  Een vraag, een opmerking of een offerte? Stuur ons gerust een email en wij beantwoorden deze met veel plezier.