Eiken parketvloeren

Eik is al eeuwenlang een veelgebruikte houtsoort in woningen. Het is een duurzame houtsoort die hard genoeg is om zwaar belopen ruimtes aan te kunnen. Het is veruit de meest gekozen houtsoort voor parketvloeren in onze regio.

Waarom kiezen voor een eiken parketvloer?

Zoals eerder gezegd is eik een heel duurzame houtsoort. Het is een harde houtsoort en zal dus niet snel verouderen door gebruik. Eik heeft ook een mooie ‘tekening’. Het lijnenspel in de patronen en de knopen zijn bij eik van het mooiste dat er te vinden is. Hét grote voordeel van eiken parketvloeren is dat eik gemakkelijk opkleurt. Bij de afwerking met olie kan je door te werken met verschillend pigment ervoor zorgen dat de eiken parketvloer licht of donker kleurt. Voor een moderne woning kiest men voor de lichtere afwerking. Tegenwoordig zelfs vaak voor een onbehandelde look. Voor de klassiekere of warmere interieurs wordt er vaak gekozen voor een licht bruine of grijze afwerking.

Van Looveren Parket - Hongaarse Punt Hoeve Melsele

 • Bel ons

  Wij zijn bereikbaar op werkdagen van 8u30 tot 17u

   

 • Bezoek ons

  Onze toonzaal is enkel open op afspraak. Dit kan ook op een avond of op zaterdag. Wij ontvangen u met plezier en met een duidelijke uitleg over de verschillende mogelijkheden voor een parketvloer.

 • Mail ons

  Een vraag, een opmerking of een offerte? Stuur ons gerust een email en wij beantwoorden deze met veel plezier.