Eiken parketvloeren

Eik is al eeuwenlang een veelgebruikte houtsoort in woningen. Het is een duurzame houtsoort die hard genoeg is om zwaar belopen ruimtes aan te kunnen. Samengestelde parketvloeren in eik zijn ook perfect geschikt voor vloerverwarming

Van Looveren Parket - Parket vloerverwarming

Kan je moeilijk kiezen? In onze toonzaal kan je alle verschillende opties bekijken met een woordje uitleg

Bezoek onze toonzaal

Waarom kiezen voor een eiken parketvloer?

Zoals eerder gezegd is eik een heel duurzame houtsoort. Het is een harde houtsoort en zal dus niet snel verouderen door gebruik. Eik heeft ook een mooie ‘tekening’ en het lijnenspel in de patronen en de knopen zijn bij eik van het mooiste dat er te vinden is. Nog een groot voordeel van eiken parketvloeren is dat eik gemakkelijk kleurt. Bij de afwerking met olie kan je door te werken met verschillend pigment ervoor zorgen dat de eiken parketvloer licht of donker kleurt. Er zijn tot wel 40 kleurkeuzes mogelijk!

Wist je dat ….

Wij onze eiken parketvloeren veelal onbehandeld plaatsen en nadien mooi schuren en ter plaatse afwerken. Op deze manier heb je het mooiste schuurbeeld en moet je de kleur niet in de toonzaal kiezen. De kleur van je nieuwe parketvloer kies je pas later, in uw eigen huis. Door te vergelijken met andere materialen in uw ruimtes en met je eigen lichtinval wordt de kleurkeuze veel gemakkelijker.