Uw parketvloer opschuren is onze specialiteit

Hét voordeel van een houten vloer in huis? Hij gaat een leven lang mee. Maar na vele jaren zie je natuurlijk de sporen van het gebruik. Dat is enerzijds charmant, maar in een aantal gevallen is het goed om de parketvloer in eer te herstellen. Wij hebben ervaren en geschikte vakmannen voor dit soort werk!

Van Looveren Parket - parketrenovatie

Liesbet en Jef staan klaar om jullie te adviseren met de keuze voor dé juiste parket!

Bezoek onze toonzaal

Parket schuren

Met onze moderne machines schuren we uw parket stofarm en kwaliteitsvol af. Afhankelijk van de schade gebruiken we een grove of fijne schuurkorrel. Zo maken we van een oud-uitziende parketvloer weer een volledig nieuwe. Het is natuurlijk altijd mogelijk om een parketschuurmachine zelf te huren om uw parket af te schuren. Maar het opschuren van een parketvloer is niet eenvoudig en indien dit niet goed wordt uitgevoerd is het resultaat teleurstellend. Oneffenheden, krassen of andere fouten komen op een houten vloer vaak pas naar boven na de afwerking. Laat het schuren van uw parket dus best over aan een vakman. U zal versteld staan wat er gemaakt kan worden van uw oude houten vloer.

Van Looveren Parket - parket schuren

Parket restaureren

We vervangen, herstellen of herkleven loszittende planken zodat uw parket er straks weer als nieuw uitziet. We vullen ook gaten en spleten netjes op. Door de jaren hebben we heel veel verschillende problemen tegengekomen bij de restauratie van parketvloeren. Er is echter altijd een oplossing te vinden. Wij hebben veel verschillende houtsoorten in stock om uw parket te herstellen indien nodig.

Plinten

Vaak wordt er bij de renovatie van een parketvloer gekozen om ook de plinten te vervangen. Dit is niet altijd nodig. U kan er ook voor kiezen om de plinten te schilderen. Wanneer u echter de parket en de plinten in dezelfde houtsoort wil afwerken, is het aangeraden om tijdens de renovatie ook te kiezen voor nieuwe plinten om geen te grote kleurverschillen te verkrijgen tussen plint en parketvloer.

Afwerking

Na het opschuren kan je kiezen voor een volledig nieuwe afwerking. Je hoeft geen rekening te houden met je vorige afwerking, wij schuren steeds tot op het blote hout. Uw nieuwe afwerking kan zowel gebeuren met olie als vernis.

Van Looveren Parket - Stadhuis Antwerpen