Parket schuren

Met onze moderne machines schuren we uw parket stofarm en kwaliteitsvol af. Afhankelijk van de schade gebruiken we een grove of fijne schuurkorrel. Zo maken we van een oud-uitziende parketvloer weer een volledig nieuwe. Het is natuurlijk altijd mogelijk om een parketschuurmachine zelf te huren om uw parket af te schuren. Maar het opschuren van een parketvloer is niet eenvoudig en indien dit niet goed wordt uitgevoerd is het resultaat teleurstellend. Oneffenheden, krassen of andere fouten komen op een houten vloer vaak pas naar boven na de afwerking. Laat het schuren van uw parket dus best over aan een vakman. U zal versteld staan wat er gemaakt kan worden van uw oude houten vloer.

Parket afwerken

Na het opschuren van uw parketvloer, kunnen we het onbewerkte hout terug gaan afwerken. Er zijn verschillende opties om een houten vloer af te werken:

 • Hardwaxolie: Door uw parketvloeren af te werken met een hardwaxolie krijgt u een houten vloer met een op en-top natuurlijke uitstraling. Onze milieuvriendelijke oliën van hoge kwaliteit bieden tal van mogelijkheden (kleuren) om uw houten vloer een natuurlijke, modern, klassiek of eigentijds uiterlijk te geven. Door de impregnerende werking wordt uw parketvloer bovendien optimaal beschermd. Uw parketvloer wordt maximaal verzadigd waardoor indringing van vloeistoffen, stof en vuil tot een minimum worden beperkt.
 • Vernis: Het lakken van parket zorgt voor een zeer degelijke en vlekbestendige afwerking. Uw parketvloer wordt verzegeld en dit zorgt voor een volledig afgesloten vloer die niet doordringbaar is. Vernissen zijn te verkrijgen van ultra mat tot zijdeglanzend. Indien uw houten vloer zeer veel belopen wordt is het mogelijk om meerdere lagen vernis te plaatsen om de duurzaamheid te vergroten.
 • Boenen: Boenenwas is een product dat geplaatst wordt als afwerklaag en dat gebruikt kan worden als onderhoudsproduct. Dit laatste dient regelmatig te gebeuren om uw houten vloer “sterk” te houden. Het boenen van een parketvloer is echter een zeer arbeidsintensieve job en wordt daarom niet veel meer gedaan. Indien de vloer niet regelmatig onderhouden wordt is deze niet vlekbestendig. Indien u houdt van een warme natuurlijke parketvloer waar de houtstructuur mooi uitkomt én u ziet niet op tegen het boenen, kan boenwas toch een geschikte keuze zijn.

Parket restaureren

We vervangen, herstellen en herkleven loszittende planken zodat uw parket er straks weer als nieuw uitziet. We vullen ook gaten en spleten netjes op. Door de jaren hebben we heel veel verschillende problemen tegengekomen bij de restauratie van parketvloeren. Er is echter altijd een oplossing te vinden. Wij hebben veel verschillende houtsoorten in stock om uw parket te herstellen indien nodig.

Plinten

Vaak wordt er bij de renovatie van een parketvloer gekozen om ook de plinten te vervangen. Dit is niet altijd nodig. U kan er ook voor kiezen om de plinten te schilderen. Wanneer u echter de parket en de plinten in dezelfde houtsoort wil afwerken, is het aangeraden om tijdens de renovatie ook te kiezen voor nieuwe plinten om geen te grote kleurverschillen te verkrijgen tussen plint en parketvloer.

 • Bel ons

  Van maandag tot vrijdag tussen 9u en 18u.

  Zaterdag tussen 10u en 17u.

 • Bezoek ons

  Bezoek onze vernieuwde showroom op zaterdag van 10-17u of tijdens de week op afspraak.
  Wij ontvangen u met plezier en met een duidelijke uitleg over de verschillende mogelijkheden voor een parketvloer.

 • Mail ons

  Een vraag, een opmerking of een offerte? Stuur ons gerust een email en wij beantwoorden deze met veel plezier.