Laminaat of fineerparket

Laminaat is een een meerlagig synthetisch vloerproduct met een imitatieprint. Fineervloer is gemaakt van echt hout met een hele dunne toplaag.

Van Looveren Parket - Parky fineerparket

Liesbet en Jef staan klaar om jullie te adviseren met de keuze voor dé juiste parket!

Bezoek onze toonzaal

Zwevende vloeren

Fineerparket of laminaat worden zwevend geplaatst op een vilt van 2-3 mm dikte. Het zijn budget vriendelijke vloeren die dus vrij gemakkelijk (en eventueel zelf) te plaatsen zijn. Een vol verlijmde parketvloer geeft meer stabiliteit dan een zwevend geplaatste vloer. Maar door te kiezen voor een vilt met voldoende densiteit van de foam (min 35kg/m3) is het contactgeluid eerder beperkt.

Fineerparket <-> Laminaat

Fineerparket heeft een hele dunne toplaag écht hout. We spreken dan over minder dan 1 mm. Deze vloeren zijn in de toekomst niet meer op te schuren. Ze zijn echter wel afgewerkt met meerdere hele sterke vernislagen, waardoor de levensduur heel lang is. Op voorwaarde dat je vlekken of plassen binnen de 12 uur schoonmaakt, heeft een fineerplank een waterdicht oppervlak.

Laminaat is opgebouwd uit verschillende lagen en dit maakt het een heel sterk product. Het heeft vaak een mooi decor, maar het is geen echt hout. De duurzaamheid van laminaatvloeren wordt bepaald door de bovenlaag. Afhankelijk van de kwaliteit en het gebruik zal deze laag na verloop van tijd afslijten.

Van Looveren Parket - Parky fineerparket

Wist je dat ….

Een echte parketvloer met een toplaag van minimum 2 mm op te schuren is in de toekomst. Soms is het dus verstandiger om iets meer uit te geven en te investeren in een parketvloer ipv een laminaat of fineerparket. De parketvloer kan dan tientallen jaren blijven liggen en ook de waarde van uw huis stijgt bij het plaatsen van een echte parketvloer.