Lamel op kant: uiterst duurzaam en met een unieke look

Lamel op kant of ook wel eens hoogkant parket genoemd, is een parketvloer dat bestaat uit matjes van een aantal samengebonden lamellen in massief hout. Deze lamellen bestaan in diverse afmetingen en diktes. Lamel op kant is een zeer stabiele en uiterst sterke vloer met een lange levensduur. Dit soort parket werd vroeger vaak geplaatst in openbare ruimtes en zelfs fabrieken!

Tegenwoordig is deze parket zeer populair bij architecten. De unieke en opvallende uitstraling van lamel op kant geeft een specifiek karakter aan uw leefruimte. Deze vloeren zijn perfect geschikt als projectvloer, maar ook als designvloer in iedere woning. Lamel op kant is ook zeer populair in tropische houtsoorten zoals Bamboe, Notelaar, Wengé, …

Lamel op kant plaatsen is vakmanschap

Lamel op kant plaatsen is een ambachtelijke en zeer arbeidsintensieve job dat je best door vakmensen laat uitvoeren. De lamellen worden aangeleverd op matjes met kleine lamellen die zijdelings geplaatst zijn. Deze lamellen worden samengehouden met een netje onderaan of door tape. Hoogkant parket dient steeds verlijmd te worden op een vlakke chape.

Na plaatsing is het oppervlak van de parketvloer nog onregelmatig. De strookjes zijn nooit allemaal 100% gelijk en daarom moet de parket na plaatsing altijd enkele keren opgeschuurd worden. Wanneer men een vlakke oppervlakte heeft moeten de naden tussen de lamellen opgevuld worden. Dit gebeurt met een pasta gemaakt van het opgevangen stof van het schuren. Na het opvullen moet de parket nog 1 maal geschuurd worden alvorens men de parket kan afwerken.

Lamel op kant op vloerverwarming

Lamel op kant is uitstekend te leggen op een dekvloer met vloerverwarming. Enkele zaken waar je rekening mee moet houden bij het plaatsen van lamel op kant parket op vloerverwarming:

 • Hou rekening met de dikte van uw lamellen. Een dunnere hoogkant parket zal altijd beter zijn warmte geleiden dan een hele dikke.
 • De chape die over de verwarmingsbuizen wordt aangebracht moet ten minste 30mm dik zijn.
 • Het restvocht in de chape mag bij plaatsing nog maximaal 2% zijn bij cementgebonden dekvloeren en 0.3% bij anhydrietgebonden ondervloeren.
 • Temperatuurschommelingen moeten tot een minimum beperkt worden. Probeer te zorgen voor een constante dag- en nachtinstellingen van uw thermostaat.

Het blijft, zoals bij elke parketvloer, belangrijk om de luchtvochtigheid in het oog te houden. Zorg ervoor dat uw lucht niet te droog wordt in huis of uw parket zal spleten of scheuren kunnen vertonen. De relatieve luchtvochtigheid moet tussen de 45% en 60% gehouden worden.

Van Looveren Parket - Lamel op kant parket Antwerpen

 • Bel ons

  Wij zijn bereikbaar op werkdagen van 8u30 tot 17u

   

 • Bezoek ons

  Onze toonzaal is enkel open op afspraak. Dit kan ook op een avond of op zaterdag. Wij ontvangen u met plezier en met een duidelijke uitleg over de verschillende mogelijkheden voor een parketvloer.

 • Mail ons

  Een vraag, een opmerking of een offerte? Stuur ons gerust een email en wij beantwoorden deze met veel plezier.