Hongaarse Punt: voor een interieur met durf en stijl

Hongaarse punt vertoont veel gelijkenissen met de visgraat parket. De Hongaarse punt zijn echter onder een hoek gezaagde plankjes, waar de visgraat gewoon recht is. Door de strakheid van de tekening van de Hongaarse Punt, kan men deze parketsoort plaatsen in zowel een modern als een klassiek interieur. De Hongaarse punt oogt iets strakker en rustiger dan de visgraat.

Deze motiefvloer wordt meestal ter plaatse geschuurd en afgewerkt. Dit is nog steeds een job die weinig vakmensen ├ęcht goed kunnen en wij blijven hiervan onze specialiteit maken! Tegenwoordig zijn echter vooraf afgewerkte en verouderde Hongaarse punten ook populair. Ze geven een verweerde en verouderde look aan deze tijdloze klassieker.

Hongaarse Punt afwerking aan de zijkant

Tegenwoordig wordt Hongaarse Punt meestal geplaatst tot onder de plint. Dit geeft een strakker uitzicht van deze motiefvloer. Kies je toch liever voor een klassiekere visgraat parket, dan kan er aan de zijkanten gewerkt worden met een boord of dubbele boord.

Hongaarse Punt op vloerverwarming

Hongaarse Punt is uitstekend te leggen op een dekvloer met vloerverwarming. Enkele zaken waar je rekening mee moet houden bij het plaatsen van Hongaarse Punt op vloerverwarming:

 • Massieve visgraat wordt best geplaatst op een onderparket. Voor een visgraat van 6*30cm of kleiner kan dit eventueel ook zonder.
 • De chape die over de verwarmingsbuizen wordt aangebracht moet ten minste 30mm dik zijn.
 • Het restvocht in de chape mag bij plaatsing nog mag maximaal 2% zijn bij cementgebonden dekvloeren en 0.3% bij anhydrietgebonden ondervloeren.
 • Temperatuurschommelingen moeten tot een minimum beperkt worden. Probeer te zorgen voor een constante dag- en nachtinstellingen van uw thermostaat.

Het blijft, zoals bij elke parketvloer, belangrijk om de luchtvochtigheid in het oog te houden. Zorg ervoor dat uw lucht niet te droog wordt in huis of uw parket zal spleten of scheuren kunnen vertonen. De relatieve luchtvochtigheid moet tussen de 45% en 60% gehouden worden

Van Looveren Parket - Hongaarse Punt Hoeve Melsele

 • Bel ons

  Wij zijn bereikbaar op werkdagen van 8u30 tot 17u

   

 • Bezoek ons

  Onze toonzaal is enkel open op afspraak. Dit kan ook op een avond of op zaterdag. Wij ontvangen u met plezier en met een duidelijke uitleg over de verschillende mogelijkheden voor een parketvloer.

 • Mail ons

  Een vraag, een opmerking of een offerte? Stuur ons gerust een email en wij beantwoorden deze met veel plezier.