Visgraatparket … dé vloertrend van 2020

Visgraatparket is al langer aan een opmars bezig en wordt steeds vaker gekozen in verschillende interieurstijlen. De keuze in mooie visgraatparketvloeren is heel ruim. Onder het motto “in elke ruimte past een patroonvloer”, helpen wij u graag op weg in dit uitgebreide aanbod.

Wat is een visgraatvloer ?

Een visgraatparketvloer bestaat uit allemaal aparte kleine of grotere latjes die in een V-vorm geplaatst worden. Er worden steeds twee stroken naar elkaar toe gelegd in een hoek van 90 graden. De kopse kant van de ene strook ligt daarbij tegen de lange kant van de strook ernaast. Op deze manier ontstaat er een patroon dat vergelijkbaar is met een visgraat.

Visgraatparket in verschillende afmetingen

Visgraatplanken zijn altijd kleiner dan een standaard plankenvloer. De afmetingen variëren van 5 op 25 cm tot wel 12 op 60 cm. De meeste visgraat parketvloeren worden gemaakt in samengesteld parket. Dit wil zeggen dat er gewerkt wordt met een plank met een toplaag van 4 of 6 mm eik en een verlijmde basislaag van 7 of 11 mm. Deze planken zijn perfect te combineren met vloerverwarming en kunnen in de toekomst nog verschillende keren opgeschuurd worden.

Van Looveren Parket - Visgraat Iroko Kambala

Visgraat in uw interieur

Nu is de vraag … Durft u het aan om verder te kijken dan de standaard plankenvloer? Het is niet eenvoudig om een interieur vorm te geven. Veel mensen werken tegenwoordig samen met een binnenhuisarchitect. Deze opgeleide mensen integreren graag een mix van tijdloze en toch moderne elementen. En jawel, visgraat is tijdloos en kan ook perfect in een modern interieur gepast worden. Met het visgraat patroon krijgt uw woning meteen een uniek karakter.

Visgraat kan strak geplaatst worden tot tegen de muur of klassiek met een boord eromheen. Visgraat werd vroeger altijd ter plaatse vlak geschuurd en afgewerkt. Dit is een vaardigheid die weinig vakmensen écht kunnen, maar wij blijven hiervan onze specialiteit maken. Uw visgraat kan ook reeds vooraf afgewerkt worden. Zo kunt u uw parket laten roken, loochen, verouderen of borstelen. Deze verouderde of verweerde look geeft uw vloer een echte stoere uitstraling.

 

Bekijk enkele van onze realisaties in visgraat parket HIER

 • Bel ons

  Wij zijn bereikbaar op werkdagen van 8u30 tot 17u

   

 • Bezoek ons

  Onze toonzaal is enkel open op afspraak. Dit kan ook op een avond of op zaterdag. Wij ontvangen u met plezier en met een duidelijke uitleg over de verschillende mogelijkheden voor een parketvloer.

 • Mail ons

  Een vraag, een opmerking of een offerte? Stuur ons gerust een email en wij beantwoorden deze met veel plezier.