Nieuw Project: Stadhuis Antwerpen

Van Looveren Parket gaat de meer dan 3.000 vierkante meter parketvloeren in het Antwerpse stadhuis vernieuwen. “We zijn vast van plan om van het Schoon Verdiep het Schoonste Verdiep te maken”, zegt Liesbet Van Looveren.

Het Antwerpse stadhuis staat al enige tijd in de stijgers. Tijdens de renovatie wordt niet enkel de buitengevel opgefrist, maar worden ook alle ruimtes binnenin grondig aangepakt. Blikvanger daarbij zijn de meer dan drieduizend vierkante meter houten parketvloeren.

“De huidige houten vloeren liggen vaak al meer dan 400 jaar op hun plaats”, zegt Jef Van der Jonckheid, samen met Liesbet Van Looveren zaakvoerder van Van Looveren Parket. “Grote stukken zijn in die 4 eeuwen zodanig versleten dat ze niet meer te redden vallen. Maar in sommige kamers gaan we wel proberen om het bestaande hout te recupereren en opnieuw te gebruiken. Zo behouden we maximaal de authenticiteit van een van de meest opvallende gebouwen van Antwerpen.”

De eerste fase van de parketwerken starten deze zomer. De verwachte oplevering is in september 2020.

Half voetbalveld

Liesbet Van Looveren: “Het is niet de eerste keer dat we een houten vloer op een oppervlakte van drieduizend vierkante meter mogen leggen, maar echt vaak komt dat toch ook niet voor. Het gaat al gauw over een half voetbalveld aan plankjes. Bovendien heeft dit gebouw best wat aparte uitdagingen gezien de unieke structuur uit de middeleeuwen.”

Bron:
http://www.madeinantwerpen.be/nieuws/van-looveren-parket-uit-wuustwezel-vernieuwt-vloer-antwerps-stadhuis/?fbclid=IwAR2iYJ6XYHsp772ZVYN73EI7yCwEvjt9lmngjKx_kVF3fkjpeH4kDWx1TMs

 • Bel ons

  Van maandag tot vrijdag tussen 9u en 18u.

  Zaterdag tussen 10u en 17u.

 • Bezoek ons

  Bezoek onze vernieuwde showroom op zaterdag van 10-17u of tijdens de week op afspraak.
  Wij ontvangen u met plezier en met een duidelijke uitleg over de verschillende mogelijkheden voor een parketvloer.

 • Mail ons

  Een vraag, een opmerking of een offerte? Stuur ons gerust een email en wij beantwoorden deze met veel plezier.