Actie op Boneco W200 luchtbevochtiger

Koude temperaturen buiten zorgen voor een te lage luchtvochtigheid

Koude lucht is droge lucht en hiervan krimpen houten vloeren. In een ruimte waar de luchtvochtigheid voor een lange periode veel te laag is, kan er schade ontstaan aan uw parketvloer. Er kunnen scheuren ontstaan of spleten tussen de planken. Deze scheuren en spleten herstellen zich meestal vanzelf in de lente en zomer. In extreme gevallen kan een parketvloer zich zelfs lostrekken van de dekvloer.

Tijdens vorstperioden (droge weersomstandigheden) krimpen dus houten vloerdelen. Zelf beïnvloeden we de luchtvochtigheid op nadelige wijze tijdens het verwarmen van het huis.  De luchtvochtigheid kan in de wintermaanden afnemen tot 20 – 30 % Relatieve Vochtigheid.

Luchtvochtigheid meten voorkomt schade aan uw houten vloer én voorkomt gezondheidskwaaltjes

De ideale luchtvochtigheid voor houten vloeren ligt tussen 50 en 60 %. Bij deze luchtvochtigheid werken houten vloeren het minst. Een must voor elk huis met een parketvloer is een hygrometer. Met dit eenvoudig toestel kunt u de luchtvochtigheid opvolgen. Bij te weinig vocht in de lucht adviseren we om de hoeveelheid vocht in de lucht te verhogen door gebruik van één of meerdere luchtbevochtigers. Luchtbevochtiging in uw leefruimte is goed voor de gezondheid van uw vloer.

Maar een te droge lucht is tevens de oorzaak van vele gezondheidskwaaltjes. Wanneer de luchtvochtigheid beneden de 40% is kunnen bacteriën en virussen langer leven en zich makkelijker verspreiden. Een droge omgeving doet ook meer stof opwaaien, wat ook weer voor problemen kan zorgen zoals droge ogen, prikkelende hoest, niezen, droge keel, …

Luchtbevochtigers voor bevochtiging van uw leefruimte

Wij bieden luchtbevochtigers aan van het merk Boneco. Dit Zwitsers merk met een aantrekkelijk en eigentijds design past in elk interieur. Het heeft een hoge efficiëntie van bevochtiging dankzij de nieuwe innovatieve trommel technologie. Het is zeer gemakkelijk in onderhoud. De filter kan in de wasmachine en de overige delen zijn vaatwasser bestendig.

Omdat we onze klanten de beste omstandigheden willen aanbieden voor hun parketvloer, bieden wij verschillende luchtbevochtigers aan aan zeer scherpe prijzen. Contacteer ons voor meer info op 03/669.89.86 of info@vanlooverenparket.be

Nergens goedkoper te vinden!

Van Looveren Parket … Natuurlijk Warm Vakmanschap

 

 • Bel ons

  Wij zijn bereikbaar op werkdagen van 8u30 tot 17u

   

 • Bezoek ons

  Onze toonzaal is enkel open op afspraak. Dit kan ook op een avond of op zaterdag. Wij ontvangen u met plezier en met een duidelijke uitleg over de verschillende mogelijkheden voor een parketvloer.

 • Mail ons

  Een vraag, een opmerking of een offerte? Stuur ons gerust een email en wij beantwoorden deze met veel plezier.